PMD koeler kit

PMD koeler kit

Verlengkabel en koelblok voor de PMD module

€ 122,71 € 101,41
Beschikbaarheid: Op voorraad
Art
PMD113
PMD koeler kit
PMD koeler kit PMD koeler kit

Een bekende kwaal bij deze 6.5 diesels is het falen van deze PMD (Pump Mounted Driver) module, ook wel FSD (Fuel Solenoid Driver) module genoemd. De oorzaak is warmte. Door de transistoren die erin zitten wordt de module van zichzelf al heet en daarom heeft deze koeling nodig. Af-fabriek zit de module gemonteerd op de zijkant van de brandstofpomp, die weer is gepositioneerd tussen de V van de motor, onder het inlaatspruitstuk, wat een zeer warme plek is.
Monteer bij het vervangen de nieuwe PMD module dan ook altijd op een koelere positie, uit de motorruimte vandaan (bv. aan de binnenkant van de voorbumper), met behulp van deze speciale koeler kit.

Deze kit bevat een verlengkabel van 180cm (wat genoeg is om bv. naar de voorbumper te komen) en een koelblok voor extra warmteafvoer.

Werkwijze:

  • De oude PMD laat je zitten (deze is toch stuk en om hem te verwijderen zou je het inlaatspruitstuk moeten demonteren).
  • Het stekkertje wip je uit de oude PMD en daaraan klik je de verlengkabel (de verlegkabel past aan deze zijde op bedradingen voor zowel de zwarte als de grijze PMD's)
  • Leid de verlengkabel door de motorruimte naar een koelere plek (zet hem vast met tie-wraps en houd hem weg bij de draaiende delen en de uitlaat) en monteer hier het koelblok met daarop de nieuwe PMD.
  • De PMD en het stekkertje zijn vochtbestendig maar aanbevolen wordt wel om hem uit de weersomstandigheden te houden, de binnenkant van de voorbumper is bv. een goede plek.
  • Klik de stekker in de nieuwe PMD en klaar! De verlengkabel past aan deze zijde alleen op zwarte PMD's (zoals de PMD112).
Meer informatie
Gewicht 1
Categorie Electrische componenten/Sensoren
Subcategorie PMD module