VIN nummer check GM

VIN staat voor Vehicle Identification Number, ofwel Voertuig Identificatie Nummer. Check hier het bouwjaar van uw auto aan de hand van dit VIN nummer.

Dit is belangrijk omdat het bouwjaar dat staat vermeld op een Europees kentekenbewijs eigenlijk geen bouwjaar is maar een datum van eerste toelating. Het komt regelmatig voor dat deze datum van eerste toelating veel later is geweest dan het eigenlijke bouwjaar en daarom is het geen betrouwbaar gegeven.
Bij het bestellen van onderdelen voor uw auto moet er uiteraard van het juiste bouwjaar uit worden gegaan zodat de onderdelen ook daadwerkelijk passen. Het VIN nummer is een door de fabrikant aangebracht, uniek nummer en de enige betrouwbare bouwjaarcheck. 

Een VIN nummer bestaat uit een reeks cijfers en letters. U vindt het nummer op de kentekenpapieren of kentekencard van de auto (wordt hierop ook wel chassisnummer of voertuigidentificatienummer genoemd). 

Ook staat het nummer op de auto zelf. Vanuit de fabriek staat het op een plaatje dat vanaf de zeventiger jaren achter de voorruit zit gemonteerd, aan de bestuurderskant op het dashboard. In Nederland wordt dit nummer bij kentekenafgifte ook nog ingeslagen in de auto zelf. Meestal op een chassisdeel. 


Check hier een VIN nummer met 13 posities (bouwjaren '71 - '80)

Check hier een VIN nummer met 17 posities (bouwjaren '81 - heden)


VIN plaatje achter de voorruit, op het dashboard. Dit is een VIN met 17 posities (17 cijfers/letters)